Foto: Jack Mikrut/Scanpix

Transportsträcka - nej: "Alla matcher är viktiga"

Tommy Boustedt: "Kul för publiken"
1:32 min

Glöm avslagna gruppspelsmatcher, utan egentlig betydelse. I årets hockey-VM betyder alla matcher mycket. En gruppseger skulle innebära en behagligare resa mot medaljerna.

Tidigare år har de första matcherna i VM-turneringarna varit relativt betydelselösa. Men så är det inte i år. Nu är det skarpt läge direkt. Landslagsledaren Tommy Boustedt tycker att det nya upplägget är bra, även om det innebär mindre tid till att spela ihop laget.

– Nu påverkar alla matcher de framtida resultaten. Det är viktigt att vinna gruppen och vi vill gärna vinna direkt från början, säger Boustedt till Radiosporten.

Det nya upplägget innebär att gruppvinnarna ställs mot gruppfyrorna, medan tvåorna får möta treorna. Mer spänning, jämfört med tidigare då första grupprundan lätt blev en transportsträcka för de bästa nationerna.

– Det här sättet är kul för publiken. Det har tidigare varit ett problem att vissa matcher inte har betytt så mycket, säger Boustedt.

För Tre Kronor väntar nu sju gruppspelsmatcher. Boustedt har målsättningen klar för sig.

– Vinner man gruppen får man ett enkelare motstånd i kvartsfinalen.

Mikael Widerberg
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".