Foto: Pontus Lundahl / Scanpix.
ishockey-vm

Mårts: "Det oroar mig att vi inte hittat nyckeln"

Pär Mårts har stor respekt för Tjeckien inför Tre Kronors VM-möte i kväll. Men han är inte orolig för de nyinskrivna spelarna Johan Larsson och Jonas Brodin.

Vad har du för känsla inför matchen mot Tjeckien?
– Tjeckien är det lag som vi har haft svårast mot i år i Euro hockey tour. De har lyckats knyta upp oss och vi har inte riktigt fått tag i dem. Det är klart att det oroar mig att vi inte har hittat nyckeln i att få tag på dem.

– Samtidigt så måste det någon gång rulla över till oss. Jag ser potisitvt på det här. Vi har ett helt annat lag nu än när vi senast mötte dem.

Hur nöjd med insatsen mot Norge?
– Väldigt. Många tror att Norge är en munsbit för oss. Klart att det kunde ha slinkit in fyra fem och sex mål till för vi var så bra. Norge är ett bra försvarande lag, med en målvakt som ibland kan vara hur bra som helst. Tycker ändå att vi har dem under tryck under hela matchen.

Det trista med matchen var två skador. Fredrik Pettersson bröt armen och Jonathan Ericsson fick en smäll mot ryggslutet och spelar inte ikväll?

– Nej det är riktigt. Vi ska skriva in två spelare till och vi har två platser öppna kvar. Det är inget drömscenario, men vi kan inte gå och vänta.

– Johan Larsson och Jonas Brodin går in.

Vad förväntar du dig av Brodin och Larsson iväll?
– Att de är så bra som de är. Det är ju killar som inte kommer be om ursäkt. De är vana att spela i landslaget, vana att spela viktiga matcher på hög nivå. De kommer att greja det här hur bra som heltst. Jag är inte ett dugg orolig för deras del.

Globen var halvfull igår?
– Tråkigt såklart. Jag kan inte göra någonting åt det. Jag fick också arga mejl, men jag inte göra något. Min uppgift är att vi vinner och att vi ska spela bra och jag ska fortsätta sköta den.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".