Foto: AP Photo/Brian Blanco/Scanpix.
ishockey-vm

Stjärnduon nobbar VM

General manager Johan Garpenlöv: "Patrik Berglund är mentalt helt slut"
1:21 min

St Louis Blues svenska forwardsstjärnor Patrik Berglund och Alexander Steen tackar båda nej till spel i Tre Kronor och VM.

Pär Mårts hade gärna sett centerstjärnan Patrik Berglund i sitt VM-lag, men får nu tänka om. Patrik Berglund är mentalt sliten efter att ha åkt ur NHL-slutspelet.

– Patrik Berglund tackar nej på grund av att han inte orkar motivera sig efter en lång säsong där han har fått massor med istid. Han känner att han inte kan göra sig själv rättvisa här. Han är helt slut mentalt, säger Tre Kronors general manager Johan Garpenlöv till Radiosporten.

När det gäller Alexander Steen handlar det om den hjärnskakning som han drabbades av tidigare under säsongen.

– Han känner att han måste använda sommaren till att rehabilitera sig. Han ska åka till Los Angeles och se en specialist, säger Garpenlöv.

Kommer ni att invänta andra NHL-förstärkningar eller nöjer ni med de spelare som finns här?

– Nu är det match i natt med Phoenix och Washington. Vi får se hur det går i natt och diskutera i morgon (tisdag) igen.

Förbundskapten Pär Mårts var fåordig direkt efter 6-4-segern mot Danmark när det gäller Berglunds och Steens nej tack till VM.

– Det är tråkigt för oss och den svenska publiken, men det är deras beslut, säger förbundskapten Pär Mårts till Radiosporten.

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".