Henrik Zetterberg. Foto: Jessica Gow / SCANPIX.
hockey-vm

Zetterberg: Så ska vi undvika en dansk repris

Henrik Zetterberg: "Förhoppningsvis har vi lärt oss något"
0:54 min

6-1 blev till 6-4 mot Danmark senast. I kväll väntar ännu en match där Tre Kronor bara ska vinna. Storstjärnan Henrik Zetterberg har segerstrategin klar.

Efter tre raka segrar mot i tur och ordning Norge, Tjeckien och Danmark borde allt vara frid och fröjd i det svenska VM-laget.

Men skador på backen Jonathan Ericsson och forwarden Joel Lundqvist har bidragit till att en del mörka måln omgärdar Tre Kronor. Lägg därtill en tredje period mot Danmark senast, där Sverige gav bort initiativet till danskarna som sånär kom ikapp från 2-6 till 4-6.

Förbundskapten Pär Mårts var rejält besviken på sina spelares sätt att agera i den avslutande perioden och kallade den för "en stor pannkaka hela skiten" i Radiosportens sändning på måndagskvällen.

I kväll väntar Tyskland, som likt Danmark är ett lag som Sverige bara ska vinna över.

– Jag tror att de spelar väldigt defensivt och tajt runt deras målvakt. Det är väl stor chans att vi kommer ha mycket puck och det gäller för oss att vi är aggressiva och kommer in i deras lilla box framför kassen så att vi kan hänga dit några baljor, säger Tre Kronors Henrik Zetterberg till Radiosporten.

Tyskland är kanske inte ett av gruppens starkaste lag, precis som Danmark. Hur stor risk är det att det blir en liknande matchbild där ni tappar fokus mot slutet?

– Ja, det är väl upp till oss att det inte blir så. Förhoppningsvis har vi lärt oss någonting. Nu ska vi spela i 60 minuter.

Lena Sundqvist
lena.sundqvist@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".