Sörenstam möter herrarna i helgen

Till helgen är det dags för Annika Sörenstam att mäta sina golfkunskaper med tre herrar från PGA-touren. Tiger Woods, Fred Couples och Adam Scott är de herrar som hon ska ta sig an i Skins Game tävlingen i Kalifornien.
Nio hål spelas på lördagen och resterande nio spelas på söndagen. Den totala vinstsumman är på sju miljoner kronor och 20 procent av de inspelade pengarna kommer golfarna att skänka till välgörenhet.

Sörenstam var med även förra året och då lyckades hon vinna fem hål och spela in cirka 1,5 miljoner kronor. Ett av hålen vann hon tack vare ett fantastiskt bunkerslag.

Fred Couples är med för elfte gången och vann förra årets tävling och har vunnit fyra gånger totalt. Couples är imponerad över längden på Sörenstams slag, men är inte förvånade över hennes kapacitet eftersom hon vinner minst 6-8 tävlingar per år.

Tiger Woods är på väg tillbaka till storformen och vann förra helgens PGA-tourtävling. Woods har varit med fyra gånger tidigare, men har inte lyckats särskilt väl. Sörenstam har på sitt enda framträdande spelat ihop mer pengar.

Adam Scott är debutant i Skins Game tävlingen och ligger tia på rankinglistan.

Sörenstam hoppas på att hon kommer att lära sig något av sina manliga medspelare för att under nästa år kunna bli ännu bättre. I år chippar hon annorlunda efter att ha mött herrarna förra året.
Sörenstams kommer att ta semester unde januari och vet ännu inte hur nästa års tävlingsupplägg ser ut.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se