Sjätte OS-starten

Hör Tinne Wilhelmsson om OS.
1:54 min

Ryttaren Tinne Wilhelmsson Silfvén blev på onsdagen klar för sitt sjätte OS.

Redan i fjol kvalificerade sig ett svenskt ryttarlag för OS. På onsdagen blev det klart vilka ryttare som får representera Sverige i London i sommar. En av dem är Tinne Wilhelmsson Silfvén, som därmed gör sin sjätte olympiska start.

Mitt första OS var 1992. Då var jag ganska respektlös och förtod nog inte hur stort det egentligen var. Det gör jag nu, säger hon till Radiosporten. 

Resultatmässigt gjorde Silfvén sitt bästa OS i Peking. Till sommarens tävlingar tror hon att medaljer finns inom räckhåll.

 – Vi ska ge järnet och göra vårt bästa. Vi har realistiska chanser att ta en medalj, men det finns en fyra-fem andra länder som också har det. men det finns ingenting som säger att vi inte ska kunna vara med och slåss om det.

Förberedelserna till OS är redan igång.

Vi tävlar på utomhus och matchar hästarna lagom. Det gäller även att få rutin på oss ryttare så att allt sitter när det verkligen gäller, säger Silfvén.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".