Foto: AP Photo/Mark Humphrey
Ishockey-VM

Patric Hörnqvist in i VM-truppen

0:35 min

Nashvilles Patric Hörnqvist kommer att ansluta till Tre Kronor och spela matchen på söndag.

Det kom glädjande besked från Tre Kronors träning under torsdagen.

Nashville Predators forward, exdjurgårdaren, Patric Hörnqvist kommer att ansluta till truppen och vara spelklar i lördagens match mot Italien.

– Vi vet att han vill komma och vi kommer att ringa honom så snart han vaknar, säger Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts.

– Jag tror inte han hinner hit till i morgon (Rysslandsmatchen), men till Italien.

Skadade backen Jonathan Ericsson är fortfarande inte i speldugligt skick. Han kommer varken kunna spela fredagens match mot Ryssland eller mot Italien på lördag, men kanske på tisdag då Sverige möter Lettland.

Trots det kommer inte någon ytterligare spelare att skrivas in i truppen, trots att backen Mattias Ekholm, Brynäs, finns i stand by-läge på hemmaplan.

– Nej, inte mer än Patric Hörnqvist när han kommer. Sen får vi avvakta den sista platsen för att vi har fler matcher kvar och vi får se om vi ska ha en till forward eller en till back in, säger Pär Mårts.

Det är nu också klart att Victor Fasth får förtroendet i mål mot Ryssland i fredagens match.

Radiosporten
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista