1 av 2
Foto: Ryno Quants/Scanpix
2 av 2
Friidrott

Experten om friidrottsskadorna: "Man känner oro"

4:59 min

Inte bara Christian Olssons fotskada oroar Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar.

Christian Olsson lämnade tidigare i veckan landslagets träningsläger i Kalifornien för att åka hem och behandla sin fotskada.

Men rapporter från lägret säger att fler svenska friidrottare har mindre problem eller inte kommit så långt i sin träning inför OS som önskat.

Emma Green Tregaro har ont i foten och kan inte träna hopp, Carolina Klüft kan inte träna maxhopp som hon hade velat och Susanna Kallur kan inte träna med full höjd på häckarna.

– Det är klart att man känner oro, främst för Christian Olsson som haft sådana problem tidigare, säjer Radiosportens Expert Miro Zalar.

– Konkurrensen är mördande i tresteg så han hade verkligen behövt få bästa förutsättningarna att förbereda sig, fortsätter Zalar.

Vad det gäller de övriga svenskarna så är han mer positiv men lägger in brasklappen att om inte förberedelserna varit bra så är det svårt att lyckas i ett stort mästerskap.

Patric Ljunggren
patric.ljunggren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista