Foto: Roberto Candia/Scanpix
damlandslaget

Charlotte Rohlin missar OS

4:02 min

Fotbollslandslagets lagkapten har slitit av korsbandet i knäet. Det visade en röntgenundersökning idag. Skadan innebär att Rohlin missar sommarens OS.

Dagens läkarundersökning gav värsta tänkbara besked: Charlotte Rohlins korsband är av och försvarsstjärnan missar sommarens OS.

– Det är framförallt jättetråkigt för Charlotte som gjorde ett fint VM och nu såg fram emot OS-turneringen, säger förbundskaptenen Thomas Dennerby till Radiosporten.

Det var i den allsvenska matchen mot Örebro som olyckan var framme. Efter smällen sa landslagsstjärnan så här till Radiosporten:

Det känns sådär, jag har ont fortfarande, Det är klart att jag är orolig för att missa OS.

Charlotte Rohlin var en nyckelspelare i det svenska landslag som jagar OS-medalj i London juli/augusti. Skador på flera försvarare har gett Dennerby problem.

Det är klart att Charlotte är ett stort avbräck. Sen har vi skador på Sara Larsson och Stina Segerström. Det finns ett gäng duktiga tjejer där bakom, men de saknar rutin från stora mästerskap.

För fler kommentarer från Charlotte Rohlin - klicka på ljudklippet.

Lars Anrell, SR Östergötland
lars.anrell@sr.se

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Sveriges OS-matcher

Onsdag 25 juli
Sverige-Sydafrika i Coventry

Lördag 28 juli
Sverige-Japan i Coventry

Tisdag 31 juli
Sverige-Kanada i Newcastle

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista