1 av 13
2 av 13
3 av 13
4 av 13
5 av 13
6 av 13
7 av 13
8 av 13
9 av 13
10 av 13
11 av 13
12 av 13
13 av 13
Juniorsporten

EM-profilen: vi snackar om Cristiano Ronaldo

14 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tvekar inte om vem som är EM:s största stjärna.

När fotbolls-EM inleds i juni kommer det att vara en spelare som skiner klarare än alla andra. Real Madrids och Portugals Cristiano Ronaldo är överlägsen, tycker Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

– Om man tittar på ren individuell skicklighet, vad han klarar av att göra själv med bollen, är han den bäste spelaren i EM säger Richard Henriksson.

Cristiano Ronaldo kom till Real Madrid från succé i premier league och Manchester United – och där har han bara blivit bättre.

Ett av alla hans vapen är frisparkarna.

– Han har förfinat tekninken att få en speciell träff på bollen, som gör att bollbanan blir helt omöjlig både för Ronaldo och för målvakten att förutse. Det är häftigt det som han gör med sina frisparkar.

Hur går det för Cristiano Ronaldo och Portugal i EM?

– Jag hoppas att Ronaldo inte lyssnar och blir ledsen, men jag tror faktiskt inte att Portugal tar sig vidare från gruppen. Det är för bra lag, Tyskland och Holland, som är med.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista