Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Ishockey-VM

L-G: "Han har varit överlägsen"

2:53 min

Radiosportens expert L-G Jansson tycker till om vilka spelare som har imponerat – och vilka som inte har gjort det i VM.

Henrik Zetterberg är den som har imponerat allra mest på Radiosportens expertkommentator L-G Jansson så här långt i VM. Men ett par spelare behöver höja sig.

– Det känns som att Henrik Zetterberg har ögon runtom hela huvudet. Han kan se isytor på ett väldigt fint sätt, och den här stora rinken har han en fördel av. Han har varit överlägsen.

Men ett par spelare behöver höja sig för att det ska bära hela vägen tycker L-G.

En av dem är Brynäs guldhjälte Jakob Silfverberg, som dock har haft ett ganska tungt schema på senaste tiden.

– Kanske lite orättvist att säga, men Jakob Silfverberg. Killen har varit Sveriges överlägset bästa spelare, lagkapten i Brynäs och svensk mästare. Sedan åkte han och spelade två matcher med Ottawa, och sedan tillbaka hit igen. Jag hoppas att han kommer tillbaka till den form han varit i men vet inte om jag kan kräva det.

Jakob Silfverberg själv tycker att formen känns bra trots allt.

– Det är mycket som har hänt, men kroppen mår bra och det är kul att säsongen fortfarande är igång, säger Silfverberg till Radiosporten.

Förutom Silfverberg vill Jansson också se mer från backstjärnorna i NHL Victor Hedman och Erik Karlsson.

Radiosporten
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista