Ishockey - Tre kronor

Experten: "Det knakar betänkligt"

 Radiosportens expert L-G Jansson var missnöjd med hur det svenska laget tappade fokus.

Det blev förlust med 3-7 för Tre Kronor, som tappade en 3-1-ledning.

– Det var väl helt enkelt så att efter alla utvisningar mot Sverige och dåligt hurmör hos de svenska spelarna, så tappar man fokus på det som man var väldigt duktiga på i den första perioden nämligen att spela ishockey, säger Radiosportens L-G Jansson.

Erik Karlsson gav Sverige ledningen, Ryssland kvitterade men sedan tog Sverige över.

Det blågula powerplay-spelet såg bättre ut än någonsin, samtidigt som Ryssland närmast var helt under isen.

Men sedan kom vändningen. Ryssland lyckades komma tillbaka till 3-3 redan i den andra perioden, samtidigt som de svenska spelarna började tappa fokus.

Den skadedrabbade svenska truppen bestod också av tre spelare färre än den ryska, något som knappast bådar ott inför framtiden. Speciellt med tanke på att Sverige drabbades av en ny skada på Johan Franzén.

– Det säger ju sig självt. Spelar man mot en av världens bästa nationer, som Ryssland är, och inte har tillräckligt med spelare som orkar åka, då orkar man inte, säger L-G Jansson.

Den tredje perioden var Malkins rakt igenom. Pittsburg-forwarden stod för två av målen, tre totalt, när Ryssland gick upp till 7-3 och lovordas av Radiosportens expert.

Viktor Fasth, den svenske målvakten, däremot får utstå viss kritik.

– Tre av puckarna borde han nog ha tagit.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".