Kalmar - Mjällby 1-2

Mjällbys läckerbitar sänkte Kalmar

1:52 min

I spelet var det inte mycket som värmde i matchen mellan Kalmar och Mjälby, men de individuella prestationerna höll hög klass.

 Radiosportens Janne Rindstig valde lagens lirare:
Kalmar: Tobias Eriksson.
Mjällby: Dominique Kivuvu.

Spelmässigt var det egentligen ingen snack om saken, Mjällby var det klart bättre laget i matchen mot Kalmar.

Inte så mycket för att Mjällby spelade fantastisk fotboll utan mer för att Kalmars spel inte ens var nära att komma upp i allsvensk standard.

– I den första halvleken var Kalmar vädigt låga i sitt spel. Jag vet inte vad de sysslade med egentligen, sa Mjällbys Patrik Rosengren som efter många år i Kalmar hyllades av publiken.

Mjällby hade dock svårt att utnyttja sitt övertag i första halvlek. Det krävdes en individuell prestation av Daniel Nicklasson för att spräcka nollan. Nicklasson gjorde vackert bort Emin Nouri och placerade in bollen vid bortre stolpen.

– Jag tog in den i banan och skjöt i den i bortre. En skön känsla, sa Nicklasson till Radiosporten.

Den enda som presterade offensivt för Kalmar var Daniel Mendes och det var också han som kvitterade.

Han gjorde som Nicklasson, fintade bort en försvarare och placerade in bollen - fast vid första stolpen.

Bara två minuter senare förvaltade Erton Fejzullahu en frispark på bästa sätt. Med stor precision skruvade han bollen över muren och in i mål.

I andra halvlek så fick Kalmar i gång sitt spel, mycket tack vare två byten. Tränaren Nanne Bergstrand valde att byta ut lagkaptenen Henrik Rydström och Kristoffer Fagercrantz.

Men när Emin Nouri fick sitt andra gula kort med en kvart kvar dog hemmalagets press ut.

– Vi får ta med vår andra halvlek som är mycket bättre. Vi hade ju också två träffar i virket och med lite tur kunde vi tagit med oss både en eller tre poäng. Men det är små marginaler, summerade Kalmars Markus Thorbjörnsson.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Radiosporten
radiosporten@sr.se