Bagarn och Ida

Som radiosportens handbollsreporter i Västsverige så blir det en hel del Sävehof i den dagliga verksamheten. Från det perspektivet känns det oerhört skönt att kunna hylla just Ida Odén efter Sävehofdamernas seger i SM-finalen. Ida har varit med i många år och kämpat i skuggan av stjärnor som Johanna Ahlm och Isabelle Gulldén. Nu var det Idas tur att kliva fram i ramljuset.

Ida har varit lysande inte bara i finalen utan i hela slutspelet och förtjänar alla hyllningar.

För Magnus ”bagarn” Johansson var det sista matchen med Sävehofs damer och facit är fyra SM-guld 114 tävlingsmatcher mot Svenskt motstånd 105 vunna 3 oavgjorda och 6 förluster.

Man kan göra historien ännu vackrare om man ser över” bagarns” hela karriär som klubbtränare i Svensk handboll. 11 SM-finaler på 15 säsonger som seniortränare i Sverige.

Av de fyra säsonger som det inte blivit final så blev det i alla fall semifinal vid två tillfällen.

Åtta guld fyra med RIK och fyra med Sävehofs damer, tre finalförluster med RIK, en förlorad semifinal vardera med HP Wartas damer och Lugis herrar.

Dessutom final i cupvinnarcupen och kvartsfinal i Champions League med RIK.

….och något säger mig att det kommer mera….

Per Kahl

per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista