Kimi Räikkönen är ingen pratkvarn

Ett par timmar efter loppet utbröt en eld i Williams garage. De första ryktena sa att det var KERS systemet i en av bilarna som hade exploderat. Som tur var stämde det inte.

När man tömde Bruno Sennas bil på bensin antändes ångorna av statisk elektricitet och det blev en explosion som följdes av ett par mindre. Mycket löst material antändes och blev förstört. Den tjocka svarta röken kom från plastslangar som smälte.  Man lyckades släcka elden innan den spred sig till bilarna med KERS systemet.

Eld hann dock spridas till Sauber och Caterham som hade sina garage på var sin sida. Några mekaniker fick lättare brännskador och skärsår i tumultet när de försökte släcka elden. Andra som andats in röken fördes till sjukstugan på banan för kontroll. Pastor Maldonado grep tag i sin lillebror och mer eller mindre slängde bort honom från lågorna.

Fernando Alonso har lite svårt att förstå vad som händer i formel 1 just nu och att allt kan hända. Att saker och ting är svåra att förklara. Ovanligt för f1.

Spanjoren är inte den ende. Fem lopp fem segrare. Och två nykomlingar högst upp. Nico Rosberg i Kina och Pastor Maldonado i Barcelona.

Tycker Fernando att det är skoj med osäkerheten eller vill han hellre svar på  alla frågor.

Svaret är lite överaskande för han säger att han vet inte. Lutar åt att han gillar situationen. Ingen vet när han kommer till nästa lopp om man är vinnare, kanske bara får några poäng eller ännu värre sämre än 10:a.

Som förare skulle han dock gärna vilja ha en mer stabil och dominerande bil. Fernando började säsongen med att säga att årets Ferrari inte var den bästa. Ser ut som om ingenjörerna i Maranello hittat något för Fernando delar första platsen i tabellen med Sebastian Vettel.

Tv-intervjun med de tre första avslutas alltid med att förarna säger något på sitt eget språk. Kimi sa bara ett par ord.

– Jag sa grattis på mords dag. Jag hade inget annat att säga till de finska tittarna.

Vi vet alla att Kimi Räikkönen inte är någon pratkvarn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".