Foto: Andreas Hillergren/Scanpix.

Bajrami: "Jag är född i form"

4:50 min

Emir Bajrami siktar på att skjuta upp en i krysset på plats i Ukraina.

Emir Bajrami har inte fått så mycket speltid i hans holländska klubb Twente under våren. Men trots detta är 24-åringen med i Hamréns EM-trupp.

– Som det lät på Hamrén så har jag vissa kvaliteter som tilltalar honom. Och som han tidigare så har det gått det väldigt bra för mig i landslaget när jag varit med, så det var skönt att det vägde över för min fördel.

Så du kommer inte göra frivolter av glädje nu?

– Absolut inte. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse, att få vara med i ett EM-slutspel. Det känns som det var igår man var hemma och kollade på matchen och sedan lekte Totti tio minuter senare. Nu hoppas jag att man kan skjuta en upp en i krysset på plats i Ukraina istället. 

Men Erik Hamrén hörde aldrig av sig till Bajrami. Beskedet att han ska få möjlighet att förverkliga sina kryssdrömmar kom istället via televisionen.

– Det var ingen som ringde, jag satt hemma och kollade på tv. De skiter i mig, skrattar Bajrami.

Vad gjorde du då?

– Jag började svara i telefon. För telefonen brann.

Emir Bajrami har som sagt fått sparsmakat med speltid av den engelska tränaren Steve McClaren som tog över klubben i början av året. 

Den stora skillnaden blir att han nu ges möjlighet att visa Hamrén vad han kan.

– Det bästa med det här är att vi har två veckor fram till den första matchen. Det är nu jag kan påverka och visa att den speltid som uteblivit inte är på grund av mig utan på grund av personer som inte fattar sig på fotboll.

Vad är du i för form?

– Jag föddes i form, jag är alltid i form.

Vad ser du fram emot mest?

– De som har varit med innan brukar säga att den svenska publiken är helt galet fantastisk under matcherna. Jag ser faktiskt fram emot första matchen mot Ukraina, avsparken och den gula läktaren.

Liselotte Karlsson/SR Västmaland
liselotte.karlsson@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista