Sara Larsson. Foto: Fredrik Persson / SCANPIX.
damlandslaget

Mittbackskrisen ännu värre för Sverige

5:06 min

I VM förra året utgjorde Charlotte Rohlin och Sara Larsson Sveriges säkra mittbackslås. Inför OS är Rohlin borta på grund av skada medan Larssson är ett enda stort frågetecken.

Sara Larsson opererade hälen den 2 februari och har fortfarande inte spelat en minut i damallsvenskan. 33-åringen har inte ens tränat med klubblaget Kif Örebro.

Det är fortfarande fokus på rehabiliteringsträning som gäller för Larsson, som hade satt upp ett önskedatum om träning med laget lagom till sin 33:e födelsedag den 13 maj men så blev det alltså inte.

– Det gick inte riktigt som jag hoppades. Men jag jobbar på så hårt jag kan och hoppas att jag ska vara tillbaka så fort som möjligt, säger Sara Larsson till Radiosporten.

Frågetecken kring det svenska mittbackslåset fanns redan innan Charlotte Rohlins korsband gick av. Vem skulle hon spela med?

Nu är frågetecknet ännu större. Stina Segerström har varit borta länge och har nu en mindre skada. Segerström som ju inför VM i fjol (innan skadan) sågs som Rohlins klockrena partner i backlinjen.

När Sverige tog VM-brons i somras utgjorde Charlotte Rohlin och Sara Larsson ett väloljat mittlås i värdsklass.

Med drygt två månader kvar till OS-premiären är Rohlin helt borta från spel och Larssons status är alltså fortfarande oklar.

– Jag lider oerhört med Lotta (Charlotte Rohlin, Radiosportens anm.) och tycker att det är jättetråkigt att hon också får den här skadan, säger Larsson och tillägger:

– Stina Segerström och Linda Sembrandt har ju varit med mycket, så förhoppningsvis – om jag får vara med och spela – hittar vi ett samarbete som funkar bra.

Det preliminära datumet då förbundskapten Thomas Dennerby ska ta ut  OS-truppen är 26 juni. Det vill säga strax efter de tuffa träningslandskamperna mot USA och Japan.

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista