Kings igen!

Los Angeles Kings fortsätter att vinna på bortaplan- nu med 4-0 mot Phoenix Coyotes och har sju raka borta segrar i slutspelet . Dessutom har ju Kings bara förlorat en enda match överhuvudtaget i slutspelet hittills.

Olika målskyttar kliver fram också:  först styrde visserligen rookien Dwight King in sitt tredje mål i serien mot Phoenix på ett skott från Drew Doughty men sen gjorde Jeff Carter ett hat-trick  (2-0 och 3-0. och 4-0 )   efter att tidigare bara ha gjort ett mål i slutspelet.  De sista två kom i PowerPlay- där har Kings tidigare haft svårt att göra mål i slutspelet. 

Tre-målsskytten Jeff Carter tradades till Kings från Columbus Blue Jackets under säsongen och var lite av en besvikelse när han bara gjorde sex mål under ordinarie säsong- Kings hade då en enorm måltorka och behövde desperat en målskytt.

Nu har de inte bara en utan massor av målskyttar även om fortfarande framför allt imponerar med sin defensiv där de hugger på allt. De spelade på gränsen till fult mot Coyotes målvakt Mike Smith som de alltid fullföljde mot även i situationer där han redan had pucken under kontroll.

En irriterad Mike Smith drog på sig en utvisning efter att ha slashat Dustin Brown- även fast Brown också bestraffades för att ha kastat sig i samma situation.. Coyotes lagkapten Shane Doan  skämde ut sig efter att ha dragit på sig ett matchstraff i andra perioden.

Matchen blev ganska ful i tredje perioden-  Oliver Ekman-Larsson som tidigare fick ta emot en ful smäll av Dustin Brown..slog tillbaka senare i en fajt med Dustin Penner och blev utvisad- men Penner och  Phoenix  Antoine Vermett som slogs mer fick matchstraff.. Då hade  Martin Hanzal också redan fått matchstraff för Coyotes.

 56 utvisningsminuter för Coyotes- 24 för Kings. Doan och Martin Hanzal riskerar att stängas av i nästa match. Kings målvakten Jonathan Quick som konkurrerar med Henke Lundqvist om Vezina Trophy höll nollan för andra gången-  liksom Henke och Mike Smith  tdigare gjort i årets slutspel.  Kings vann skottstatistiken med 40-24.

 Phoenix mest kända fan Alice Cooper var på plats i jobing.com arena.. och fick se sitt lag ta ett steg mot sommarlov...

När man sett Kings knappt ta sig till slutspel efter att ha förlorat gång på gång under säsongen så är deras toppform i årets slutspel något alldeles häpnadsväckande. De var i princip utdömda av Los Angeles-media  som nu alla slåss om att backa och sopa  tidigare rubriker under mattan....

Samtidigt hade de storsatsat inför säsongen och  var i förhandstipsen i höstas  tippade att hamna högt. Frågan är nu bara hur högt.. The Sky´s the limit verkar det som...Kings har aldrig vunnit Stanley Cup.

Annika Greder Duncan, Los Angeles