tennis

Söderling dementerar rykten

0:26 min

Den svenske tennisstjärnan kommer inte att kunna spela tennis på överskådlig tid, enligt SVT Sport. Uppgifter som Söderling själv dementerar.

– Det är väldigt jobbigt för mig just nu och jag vill inte uttala mig förrän min presskonferens den 21 maj, säger Robin Söderling till SVT Sport.

Den 27-årige tennisstjärnan kommer inte tillbaka den här säsongen, enligt SVT. Han missar därmed Franska öppna, Wimbledon, OS och US open.

Men via sin sida på microbloggen Twitter låter Söderling meddela följande:

"Jag har inte alls tagit något beslut att lägga ner denna säsongen. Däremot kommer det bli svårt att komma tillbaka i full form till sommaren."

Vidare skriver han att han att anledningen till att han kallar till en presskonferens är att han får tio samtal per dag från media.

Söderling har inte spelat en match sedan 17 juli 2011, då han besegrade spanjoren David Ferrer i ATP-finalen i Båstad.

Det var inför comebacken i US open samma år som svensken aldrig kom till spel. Senare visade läkarundersökningen att han hade insjuknat i körtelfeber.

Sedan dess har Söderling försökt komma tillbaka i fysisk form för att kunna göra comeback på allra högsta nivå i tennisen, men comebacken har hela tiden skjutits på framtiden.

Bland Söderlings främsta meriter hittills märks hans finalplatser i Franska öppna 2009 och 2010. Båda gångerna föll han i finalen. 2009 vann schweizaren Roger Federer finalen i tre raka set. Året därefter var Rafael Nadal för svår. Spanjoren vann även han i tre raka set.

Svensken har totalt vunnit 10 ATP-titlar under sin karriär och har som bäst varit rankad fyra i världen.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se