orientering

Lysell: "Har schabblat bort nog med medaljer"

2:46 min

Efter ett glansfullt sprintkval på onsdagen framstår Jerker Lysell som ett av Sveriges största guldhopp i orienterings-EM i Dalarna. På torsdagen börjar allvaret.

– Känslan är bra! Efter medeldistansen var jag lite orolig över min form, men nu efter sprintkvalet är jag det inte alls, säger Lysell från klubben Rehns BK i Bollnäs.

I senaste VM var han på väg mot guld i sprinten på gatorna i Chambéry, men diskvalificerades sedan han glömt att passera en av kontrollerna.

– Jag har varit tvåa många gånger och har schabblat bort medaljer både i VM och JVM. Det ska inte hända igen. Att vara tvåa-trea-fyra skiter jag i. Det är bara seger som gäller, säger Jerker Lysell till Radiosporten på plats i Falun.

Vilket är ditt karriärmål?

– Förut har det varit att vinna VM-guld. Nu är det att vinna många VM-guld.

Övriga stora svenska medaljhopp under EM-dagarna är Johan Runesson, Helena Jansson, Lena Eliasson och Annika Billstam.

Expertkommentator i är dubbla världsmästarinnan 2004 Karolina Höjsgaard, som också tog stafettmedalj i EM så nyss som 2010.

Bengt Skött, Falun
bengt.skott@sr.se

Då sänder vi från EM i orientering

#text=5110992#Vi hörs i webbradion på sverigesradio.se – och i mobilapplikationen SR play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.