Foto: Anders Wiklund / Scanpix.

Pär Mårts: "Vi ska jaga tjeckerna"

4:02 min

Imorgon är det dags för kvartsfinal i VM. Vinna eller försvinna för Tre Kronor, som ställs mot Tjeckien. Pär Mårts vet vad som gäller.

Gruppsepelet är över. Imorgon väntar Tjeckien i kvartsfinalen. Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts är nöjd med Sveriges prestation så här långt.

Det känns bra. Vi har krigat för att komma hit, och gjort det bra. I många matcher har vi varit väldigt överlägnsa och då blir kanske inte spelet alltid effektivt, men vi har bjudit på bra underhållning, säger han till Radiosporten.

Tre Kronors enda förlust kom mot Ryssland. Matchen slutade 7-3, efter att ryssarna vänt ett 3-1 underläge på kort tid.

Mot Ryssland spelade vi jättebra i 36-40 minuter, men förlorade ändå. Det känns ändå som att det finns otrolig potential i det här gänget.

Nu väntar alltså Tjeckien i morgondagens kvartsfinal. En match Pär Mårts ser fram emot.

Det är fullt fokus som gäller. Vi ser möjligheter och går in med glädje. Vi ska jaga tjeckerna, de ska inte jaga oss. Vi har inget att förlora, säger han.

Känner du att det finns ett krav från hemmapubliken att ni ska gå vidare?

Nej, jag hoppas att supportrarna stödjer oss. Vi ska strida till sista svettdroppen och hålla fokus på att inte tappa något, för vi har inget än. ett jagande lag är alltid bättre än ett försvarande, säger Pär Mårts.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista