Foto: Pontus Lundkvist/Scanpix.

Norges stjärna: "Nu ska vi ta oss till semifinal"

2:56 min

Norges och VM:s poängkung Patrick Thoresen tror att laget kan skrälla i kvartsfinalen mot Ryssland.

Norge hade två mål inför turneringen, att ta sig vidare från gruppen och säkra OS-platsen.

Nu är båda dessa uppfyllda, men skrällgänget tänker inte nöja sig med detta.

– Vi är nöjda med att ha nått våra två mål. Men vi har redan satt nya, det måste man göra som idrottsman. Vi kommer inte gå ut på isen och vara nöjda med det vi gjort hittills. Nu ska vi göra nya bragder för norsk hockey och ta oss till semifinal, säger Patrick Thoresen.

Vad talar för att ni ska kunna besegra Ryssland?

– Det är klart att inte så mycket talar för oss. Men i en match kan allt hända och jag tror helt klart att vi har en chans att slå dem, säger Thoresen som är poängbäst i turneringen med hans sexton poäng.

Lagen möttes under gruppspelet. Då vann tillslut Ryssland med 4-2, men segern var på intet sätt överlägsen.

– De gick tidigt upp i 2-0. Men sedan fick vi några powerplay, gjorde 1-2 och en kvittering som helt felaktig blev bortdömt av domaren. Hade vi fått 2-2 där hade det blivit en helt annan match.

Men kvartsfinal är självklart någonting annat än gruppspel. Men Thoresen har bilden klart hur man ska kunna stoppa stjärnor som Malkin och Ovetjkin.

– Vi måste försöka dra ned tempot lite. Vi har mer på lager, det är jag säker på, och vi har inte spelat vår bästa hockey än. Vi har en toppmatch kvar, säger Thoresen.

Kvartsfinalen mellan Ryssland - Norge startar 14.45.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista