Niklas Persson intervjuas av Radiosportens Robert Tennisberg. Foto: Emma Lukins/Sveriges Radio

"Fabio - för att han är så snygg"

10 min

Känner du till Bengan, Pajen, Fabio och Longstaff? Det borde du göra - alla spelar i Tre kronor. Niklas Persson går igenom vem som är vem i smeknamnsdjungeln.

Niklas "Pajen" Persson.
Niklas Perssons kommentar: – Det finns ingen riktigt rolig historia på den. Det var en gammal back i Leksand som planterade Pajen i media och de är ju ganska snabba på att haka på sådana grejer och det har hängt med de senaste 10-15 åren.

Jonas "Roten" Enroth.
Niklas Perssons kommentar: – Det kan du ju lista ut var det kommer ifrån.

Staffan "Longstaff" Kronwall.
Niklas Perssons kommentar: – Han går under många olika namn men Longstaff är från den legendariske Djurgårdsspelaren som var här och dominerade under ett år. Det var väl Daniel Fernholm som har planterat det.

Niklas "Hjalle" Hjalmarsson.
Niklas Perssons kommentar: – Chicagolirarna har lite smeknamn på varandra och har lite stories bakom dem också. Men de bjuder inte på allt.

Jonathan "Fabio" Ericsson.
Niklas Perssons kommentar: -Han försöker själv plantera Big E på klubbor och handskar, men det får inget direkt gensvar. Han går under namnet Fabio och det har ju enbart att göra med hur fantastiskt snygg han är.

Fler smeknamn får sina förklaringar i ljudklippen.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se
Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista