Milan borde sälja Zlatan till City pronto

För allas bästa. För Zlatans del skulle alla tvivlare han kan stänga igen käften på i England vara precis den motivationen man behöver för att vara alert på ålderns höst.

Milan i sin tur har med en skytteligasegrare ett guldläge på att bygga en framtid av svartröd dominans. Vänta så ska jag ska förklara hur jag menar.

Utan Zlatan hade Milan inte ha vunnit ligan för första gången på länge förra året. I år hade de inte kunnat utmana Juventus så länge som de gjorde. Det är fakta.

Fakta är även att skytteligavinnaren knappast blir yngre och att hans kvarvarande tid i Milan är tämligen begränsad. USA alternativt fotbollspension lockar i en inte alltför avlägsen framtid och om Milano-laget bygger nytt för framtiden runt en snart 32-årig supersvensk, vad händer då med korthuset när han lämnar?

Varför inte sälja skytteligavinnaren när han är hetare än vad han kommer vara under återstoden av sin karriär och håva in cashen, slippa den feta lönebutbetalningen och använda de hundratals miljonerna, som då sparas in, till att bygga en framtid av svartröd dominans snarare än en nutid av hyfsad konkurrenskraft.

Zlatan skulle i en affär till City inte på något sätt stå som en förlorare.

Han skulle säkert känna sig som hemma i nygamla färger (ljusblått precis som Malmö FF). I ett lag som faktiskt har en realistisk chans att vinna Champions, med en ännu fetare lön men framförallt med ljusa utsikter till att inte bli en mätt gammal fotbollsspelare som blivit alltför bekväm.

Det är sedan gammalt att herr Ibrahimovic spelar sin mest magiska fotboll när han är omringad av tvivlare som säger att han inte kan. Att han inte är så bra som han tror.

Vart hittar vi då hans största tvivlare och därmed även hans största källa till motivation? I England.

I England har han tvivlare att tysta och i City möjlighet att bilda världens bästa anfallspar med Agüero.

Det hade väl inte smakat så pjåkigt det, Berlusconi och Ibrahimovic?

Emelie Ölander
emelie.olander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista