Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Bäckström: "Tjeckien är kluriga"

3:03 min

Ikväll är det dags för Tre kronors kvartsfinal mot Tjeckien. Nicklas Bäckström, det senaste tillskottet i den svenska truppen, har en bra känsla inför matchen.

– Jag tycker att Tjeckien alltid har ett bra lag och är väldigt kluriga. Vi får vara vakna från start och vara väldigt fokuserade, säger Nicklas Bäckström.

Nicklas Bäckström säger att han har fått ett par dagar i Stockholm med mycket vila och en del träning. Nu är han taggad inför VM-slutspelet.

– Jag tycker att vi har en bra känsla i hela gruppen och alla ser fram emot det här, säger han.

Tre kronors offensiva spel ser allt bättre ut och powerplay-spelet har lossnat på allvar. När det gäller defensiven är det dock många som uttryckt en viss oro för hur det fungerar. Nicklas Bäckström har ingen sådan oro. 

– Ska jag vara ärlig så tycker jag att vi har ett ganska komplett lag. Vi får se ikväll hur det ser ut. Ska vi vinna matchen så måste vi spela bra defensivt och offensivt, säger han.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Johanna Cedergren

johanna.cedergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista