Foto: Pontus Lundahl / Scanpix.
Ishockey-VM

Mårts: "Det är skit"

1:35 min

Förbundskapten Pär Mårts hade svårt att hitta förklaringen till Sveriges sämsta VM under 2000-talet.

– De fick på något sätt överläge på oss. Och sedan fick vi jaga hela tiden. Jag tycker ändå vi kommer tillbaka starkt, och verkligen vill vinna matchen. Men sedan får vi ett snöpligt mål över oss och då var det inte så mycket att göra, summerade förbundskaptenen den svenska insatsen.

Sverige hämtade ikapp ett underläge med 1-3, och när Jonathan Ericsson kvitterade tidigt i sista perioden var berättelsen liksom klar. Succécomeback för Ericsson och ett Sverige som bragdvände.

Men så blev det inte, rubrikerna fick skrivas om och det här var aldrig Tre Kronors match.

– Vi hamnar på något sätt på hälarna, men jag tycker sedan vi reder upp det. Vi ändrar litegrann på många håll och fronter, och jag tycker att vi hade tillräckligt med chanser i sista. Men på något sätt får vi det inte med oss.

Menar du att du gjorde de förändringar du kunde eller till och med ändra för mycket?

– Jag vet inte om jag ändrade för mycket.Vi gjorde någonting för att vi skulle få någonting för det hela tiden. Men tydligen räckte inte det.

Sverige förlorar en VM-kvartsfinal på hemmaplan, hur betygsätter du det?

– Som sådant är det ju inte bra. Men betyg det får andra sätta, sa förbundskaptenen.

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista