friidrott

Bengtsson hoppar stav igen

1:45 min

Stavhoppartalangen är tillbaka i full träning efter över ett halvårs skadefrånvaro. Nu siktar hon mot OS i London i sommar.

Ett ömmande knäväck har satt stopp för allt tävlande och stavhoppstränande under inomhussäsongen. Men nu är 18-åringen från Väckelsång redo att göra ett nytt försök.

– Knät känns jättebra, det känns stabilt och stark. Jag har tränat sjukgymnastik länge nu och benstyrka, så nu är det starkare än någonsin. Så nu ska det nog inte kunna gå sönder så lätt igen, säger Angelica Bengtsson.

Senast hon hoppade stav var vid jul förra året. Men då blev det bara ett hopp innan hon fick avbryta träningen igen. Något som gjort att många helt räknat bort henne från sommarens OS i London.

Nu låter det dock betydligt mer hoppfullt:

– Det enda som hindrar mig från OS är kvalgränsen, säger Bengtsson.

Kvalgränsen är satt till 4,60 meter. En höjd som Bengtsson måste klara innan den 9 juli om det ska bli något OS. Hennes personliga rekord utomhus är 4,57 (4,63 inomhus).

– Det kommer att bli svårt, men det finns bra med tävlingar för att kunna göra det resultatet.

Marcus Sjöholm, Radio P4 Kronoberg
marcus.sjoholm@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@srverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista