OS i fara för Laurell

Anna Laurell förlorade semifinalen i 75-kilosklassen i boxnings-VM. Hennes delatagande i sommarens OS är därmed fortfarande säkrat.

Boxaren Anna Laurell missade VM-finalen i 75-kilosklassen efter 15-16 mot Jelena Vystropova, Azerbajdzjan. Därmed är Laurells OS-deltagande fortfarande osäkert. Hon får hoppas på att Vystropova vinner finalen.

Laurell började semifinalen tveksamt och förlorade första ronden men kom sedan in i matchen. Tyvärr för svenskan träffade hennes slag mest handskar och armar. Avgörande för hela matchen blev Vystropovas högerträff, i sista ronden, som tvingade Laurell att ta räkning. En trött svenska orkade sedan inte forcera.

-Anna borde ha vunnit. Jag tycker att någon mer träff borde ha räknats, säger förbundets sportchef Erik Bredler.

Han tycker att Anna Laurell hade rätt taktik med sin offensiva stil.

-Hon hade högre aktivitet och det är det jag tycker domarna borde belöna, säger Bredler.

De tre främsta i varje viktklass får boxa i OS, och dessutom har varje viktklass ett wild card. Bredler tror att hans boxare ligger bra till.

-Hon slog ju världsettan Mary Spencer, och hon kommer förmodligen med på den nordamerikanska kvoten. Då borde det vara en fördel för Anna att ha slagit henne. Fast enklast är ju om Vystropova vinner lördagens final. Då är det klart.

Radiosporten
Radiosporten@sr.se

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista