Foto: Niklas Larsson/Scanpix

Experten: "Försvarsspelet för svagt"

5:59 min

För första gången sedan år 2000 missar Sverige semifinal. Radiosportens expert Magnus Arvedson tycker att det bristfälliga försvarsspelet ligger bakom fiaskot.

Sverige fick kritik för sin defensiv genom hela turneringen. Och det är också försvarsspelet som Radiosportens expert Magnus Arvedson anser vara avgörande för Tre Kronors sorti.

– Man fick inte till försvarsspelet. Jag har pratat med flera i laget och de säger att de inte har kommit överrens om hur de ska spela, och att de spelat på två olika sätt.

Varken spelet i box play, eller spelet i fem mot fem imponerade på Arvedson.

– Försvarsspelet i fem mot fem var för svagt, trots att man inte sattes på alltför stora prov. Man spelade mer på killarnas individuella skicklighet, än som ett lag.   

Sverige hade fler NHL-stjärnor i truppen än på mycket, mycket länge. Trots det underpresterade man.

– NHL-killarna kom hem med helt rätt inställning, och körde järnet. Jag tror att nyckeln ligger i att man inte fick ihop lagspelet. Det måste finnas en plan på hur man får ihop laget, turneringarna innan VM var bedrövliga, säger Magnus Arvedson.   

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista