Hockey-VM, Stanley cup, NBA...

Jag trodde inte man skulle våga visa sig på Staples Center i torsdags efter VM debaclet... men vi var ju i gott sällskap. USA och Kanada åkte ju också ur VM så här är den turneringen redan glömd..

Såg att Magnus Wahlman var inne på att man höll på med att vänta på NHL spelare för långt in i turneringen... tycker faktiskt jag också.

Det tog liksom aldrig slut.. man kunde väl ha nöjt sig när man fått loss Chicago killarna typ? Måste kännas jobbigt för elitseriespelare och andra petbara att hela tiden känna sig ifrågasatta.. vi hoppas på Bäckström eller Henke.. jomen en kille som nyss torskat och är jetlaggad kanske inte är vad man behöver... trots allt. Problemet var väl dock att Tre Kronor var så usla FÖRE VM att Mårts inte hade någon inhemsk grund att stå på..

Men tråkigt var det inte minst som man nu äntligen kunde se matcherna på TV nu också här för första gången och fick lite VM känsla vilket är väldigt svårt att få här, fast man kan lyssna på radio, för det blir så absurda tider..

Har inte hunnit läsa kommentarer så mycket heller....Tror alla att Finländska ligan är bättre än NHL nu? Är alla arga över folks löner i NHL nu? Var det som Vit-Ryssland i OS All Over ? Eller mer som när Tjeckien slog ut Sundin och gänget i World Cup i Globen 2004 ? Har många journalister har vetat hela tiden att det skulle bli så här? Är det Hardys fel kanske?

Ibland när jag gjorde basket och bara skulle lämna en slutrapport så tänkte jag på att den sista bollstudsen i en match vinklar om hela sammanfattningen studsar den i ska jag förklara varför Solna var bättre i allt var segern grundlades.. om den studsade ut.. ja då skulle jag förklara motsvarande sak om Södertälje... Ja ni vet.( Lakers vet i alla fall efter sin torsk senast )... Med det menar jag att en jämn match ändå är en jämn match...Ett misstag är kanske bara ett misstag och inte ett tecken på ett i grunden helt felaktigt system.. Och Mårts är en bra man... Och till sist apropå basket/hockey...

Så här ser helg-schemat ut i Staples Center

torsdag 18 Kings -Coyotes

fredag 1930 Lakers-Oklahoma

lördag 12 30 Clippers- San Antonio SAMMA DAG lördag 1930 Lakers Oklahoma

söndag 1200 Kings- Coyotes söndag 1930 Clippers- San Antonio... tänk om det blir trippelövertid i hockeyn.. det tar 2 timmar och 15 minuter att ändra golvet från hockey till basket... 1 timme 30 minuter mellan Basket och Basket.. ( de har olika golv. olika färger, olika souvernier , stånd färger stolar.. ska städas emellan..). Notera att fredag spelar Lakers på kvällen... men sen spelar Clippers morgonmatch lördag så man byter golv mellan där också.. och sen då Lakers igen...

Kings verkar dock vara det enda av de tre lagen som går vidare.. sådå blir det mindre trångt... Los Angeles Sparks börjar på tisdag också förresten.. damlaget i WNBA.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista