simhopp

Osynkat synchro-par blev sjua

3:18 min

Med minimal samträning lyckades det svenska synchroparet på tremeterssvikten, Julia Lönnegren och Daniella Nero, ta en sjundeplats vid simhopps-EM.

Svenskorna hade det holländska hemmaparet efter sig efter en miss i det andra hoppet som kostade många poäng. Nu nådde man dryga 242 poäng.

Hade svenskorna haft samma poäng, 258, som under kvalet så skulle man varit med och fightats om femteplatsen.

Att tjejerna inte är så samtränade beror i första hand på att dom bor och studerar på olika håll. Julia i Houston, Texas, och Daniella på Hawaii.

Vann gjorde det italienska paret Francesca Dallape tillsammans med veteranen Tania Cagnotto.

Malmökillen Christoffer Eskilsson var på väg mot en sensationell medalj vid simhopps-EM i Eindhoven. Halvvägs in i tävlingen, herrarnas höga hopp, var han trea.

Men efter tre inledande hopp där poängsumman varje gång varit över 80, blev det ett lite sämre fjärde hopp, tre och en halv baklänges volt i gruppering. 74,25 poäng blev belöningen och han passerades av Oleksandr Bondar, Ukraina, som hade exakt samma hopp i fjärde omgången, dock med tio poäng bättre.

Ett misslyckat hopp i näst sista omgången där domarna bara delade ut 4,5 på den 10-gradiga poängskalan, förstörde sedan dagen. Klena 44,55 poäng gjorde att Eskilsson tappade ytterligare.

Och inte blev det bättre av att det sjätte hoppet och sista hoppet inte heller blev lyckat. Totalsumman 417,75 poäng gav honom till slut en sjundeplats.

Den andre svensken i finalen, Jesper Tolvers, slutade elva i en tävling där britten Thomas Daley dominerade från början till slut och blir ett hemmahopp vid OS i London i sommar.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se