friidrott

Kallurs skadefyllda karriär

De senaste fyra åren har Susanna Kallur inte ens sprungit en handfull tävlingslopp på 100 meter häck. I stället har tiden ägnats åt rehabilitering.

Här är de viktigaste punkterna i karriären:

1998

Brons på junior-VM.

2000

Guld på junior-VM.

2004

Femma på inomhus-VM i Budapest. Ut i semifinal i OS i Aten.

2005

Guld inomhus-EM.

2006

VM-brons inomhus. EM-guld i Göteborg. Vinner Jerringpriset.

2007

EM-guld inomhus. Blir fyra på VM i Osaka. Sätter personliga rekordet 12,49 på 100 meter häck vid Golden League-tävlingen i Berlin 16 september.

2008

Världsrekord inomhus på 60 meter häck, 7,68 sekunder. Tvingas avbryta inomhus-VM i mars inför semifinalen på grund av en lårskada. Missar nästan hela utomhussäsongen. Deltar i OS i Peking där hon faller på första häcken i semifinalen. Tre sprickor i smalbenet upptäcks. Opereras, med skruvar och metallplatta in i benet, i november.

2010

Gör tävlingscomeback. Springer 12,78 på en Diamond league-tävling i New York i juni. Får en infektion i benet och tvingas spola rent smalbenet.

2011

Plågas av smärta i baksidan av benet. Upptäcker att hon är nickelallergisk, och får borra ett stort hål i benet. 

2012

Satsar mot OS i London. Tvingas avbryta det första försöket att springa över höga häckar på landslagets träningsläger i San Diego i maj, på grund av smärta i smalbenet.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista