I juni bestäms Mårts öde

1:02 min

Hockey-VM blev ett svenskt fiasko. Både spelmässigt och publikt. På styreslemötet i juni ska årets VM utvärderas och då bestäms förbundskapten Pär Mårts framtid.

VM blev inte vad Tre Kronor tänkt sig. Respass redan i kvartsfinalen, mot Tjeckien. Kritiska röster höjs nu, och de vill ha Pär Mårts avgång. På ett styrelsemöte i juni bestäms det om förbundskaptenen får sitta kvar på sin post.

Jag som följt Pär på nära håll i fem år tycker att han har gjort ett mycket bra jobb och det kommer jag också säga i utvärderingen, säger Tommy Boustedt, utvecklings- och landslagschef på hockeyförbundet till Radiosporten.

Det var inte bara spelmässigt som VM blev ett fiasko. Publiken hade svårt att hitta till Globen och de dyra biljettpriserna har fått tung kritik.

150 000 besökare är färre än vad vi budgeterat för. Biljettpriserna har varit för höga, tycker folk. Biljettpaketen har inte riktigt fungerat och måste kanske göras om till nästa år. Om priserna hade varit lägre hade det kanske kommit fler åskådare, säger Boustedt.

Lasse Persson
lasse.persson@sr.se

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista