Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
tennis

Robin Söderling: "Jag vill tillbaka"

5:52 min

Robin Söderling meddelade på en presskonferens från Kungliga Tennishallen att han är fast besluten om att komma tillbaka från sin körtelfeber, men att han ställer in sommarsäsongen.

Kl 15:00 inledde Robin Söderling en presskonferens, där han berättade om sin svåra sjukdom, som hållit honom borta från tennisen i närmare ett år.

– Det känns bra mycket bättre nu, än för ett halvår sen. Men jag har fortfarande problem att träna hårt. Kroppen vill inte, säger han till Radiosporten.

Körtelfebern har gjort att sköldkörteln har påverkats av infektionen och det finns effekter på binjurarna.

– Det är svårt att veta när jag kan göra comeback. Inte ens läkarna vet, och det känns jobbigt. Men jag måste låta kroppen bestämma. Om jag kan börja träna hårt om en månad eller ett år vet jag inte, men jag har kommit en bra bit på vägen.

Det var två månader sedan Söderling senast tränade tennis. Och även om en comeback inte är nära förestående finns det inga tankar på att lägga av.

– Jag måste gå försiktigt fram, så att jag inte får något bakslag. Men har inga planer på att lägga av. Jag vill tillbaka och känner att jag har mer kvar att ge, säger han.

Söderling har inte spelat match sedan 17 juli 2011, då han besegrade spanjoren David Ferrer i ATP-finalen i Båstad. Han har vunnit tio titlar och som bäst varit rankad fyra i världen.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Bosse Johander
bosse.johander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista