Foto: SR
friidrott

Miro Zalar: "Naturligt att Kallur är skadad"

2:45 min

Radiosportens friidrottsexpert och före detta höjdhoppsstjärna Miro Zalar är inte förvånad över att .

– Har det en gång dragit igång så har det en tendens att inte vilja släppa. Sen kan det gå så illa att det börjar kännas någon annanstans. Det är väl mer naturligt än onaturligt att det skulle bli så här, säger Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar.

Många av våra friidrottsstjärnor har lagt av på grund av skador, nu senast Christian Olsson. Vad beror det här på? Har man tränat över gränsen?

– Ja, eller så tar tiden ut sin rätt. Det kan vara felaktig träning när man är yngre. Det är säkert individuellt detta.

Susanna Kallur har kämpat i flera år med sina skador. Tycker du att hon ska lägga av?

– Det påminner väldigt mycket om (Christian) Olsson. Jag är fylld av beundran över att de har velat kämpa sig tillbaka. Det är nästan ofattbart vilken vilja de har visat, både Olsson och Sanna (Kallur).

– Men jag vet också själv hur svårt det är. När man har hållit på ett antal år så kommer det här och då är det väldigt svårt att bli frisk. Elitidrott innebär tuffa tag.

– Det man fruktar nu är att även Carolina Klüft hamnar i den här situationen. Hon har ju sagt att hon ska sluta efter den här säsongen, men det är klart att jag känner en oro där också.

Eric Lundin
eric.lundin@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista