Foto: Jens L' Estrade / SCANPIX

Sjöström planenligt vidare

0:46 min

Sarah Sjöström simmade in på den näst bästa tiden i försöken på 100 meter fritt. Men hon var inte ensam, flera svenskar tog sig vidare.

Sarah Sjöström är planenligt vidare på 100 meter fritt vid sim-EM i ungerska Debrecen. Sjöström klockades för tiden 54,68 och avancerade till tisdagskvällens semifinaler som tvåa efter tyska stjärnan Britta Steffen. Världsrekordinnehavaren på distansen var snabbast av alla med 54,65.

Sjöström får också sällskap av svenskan Gabriella Fagundez som med tiden 55,46 tog sig vidare som femma.

I startfältet saknas dock bland andra holländskan Ranomi Kromowidjojo som har världsårsbästa på distansen med 52,75, liksom engelskan Francesca Halsall. Sjöström har som bästa tid i år 53,29.

Även Jennie Johansson, fjärde bästa tid (1.08,38) på 100 meter bröstsim, är vidare till semifinal liksom Simon Sjödin, trea på 200 meter medley. Sjödin noterade tiden 2.00,38. Snabbast var som väntat hemmasimmaren Laszlo Cseh (1.59,15).

Ikväll, bara knappa kvarten efter seminfinalen på 100 meter fritt, simmar Sjöström final på 50 meter fjäril. Guldläge för Sarah.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista