Foto: ATG / TOM JÖNEHAG

Hypernervös tränare hos Bromé och Skött

5:21 min

Malin Löfgren, tränaren bakom sagohästen i årets Elitlopp, Sanity, berättade i P4 Extra hur ”otroligt nervös” hon kommer att vara på söndag.

– Jag kan inte ens föreställa mig hur det blir.  Jag brukar ju bli så otroligt nervös i samband med vanliga lopp också, säger Löfgren.

Malin Löfgren har en relativt liten tränarrörelse på Hjulmyra gård utanför Heby i Uppland. Nu debuterar hon i Elitloppet med det senaste årets enorma stjärnskott i svenskt trav, blott fem år gamle Sanity. Hästens stora genombrott

– Vi hoppas ha tränat honom till absolut toppform. Nu på slutet har vi fram allt jobbat på den mentala biten, så att han är pigg och glad till helgen. Han vill gärna ridas i skogen, och så har han fått massage och stretching, berättar Malin Löfgren för Lotta Bromé i P4 Extra.

I söndagens lopp finns så många som nio svenskägda och åtta svensktränade hästar, förutom gäster från USA, Kanada, Frankrike, Norge och Tyskland.

– Det är klart jag känner press. Jag trodde vi skulle komma in som en av de sista hästarna, men nu hör vi till förhandsfavoriterna!, säger Malin Löfgren.

Bromé gästades också av Radiosportens travreporter Bengt Skött, som är hett fascinerad av Sanitys utveckling och Löfgrens jobb.

– Men kanske är det ett minus att han inte fått starta i riktigt lopp på så länge. Det har gått en hel månad sedan senast, säger Skött, som pekar ut franskägde Commander Crowe och amerikanske Arch Madness som de största favoriterna.

Radiosporten direktsänder festen på Solvalla på söndag från kl 14.03.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista