Foto: Andreas Matz/Sveriges Radio
herrlandslaget

Här kommer målkungens lugnande besked

1:31 min

Sebastian Larsson har varit landslagets målfarligaste spelare de senaste matcherna. Efter en ljumskoperation är han nu helt redo för EM-spel.

Sunderlands mittfältsstjärna kunde ha spelat redan i dag om det hade varit EM-premiär. Ljumskoperationen han gjorde för ett par veckor sedan gick bra och han har redan börjat träna för fullt, berättar han för Radiosporten.

Och tur är väl det. På senare tid har Sebastian Larsson varit det svenska landslagets mest målfarliga spelare, med sammanlagt tre mål mot Holland och Kroatien.

- Det tog ju 30 landskamper innan jag fick in mitt första så det var tur att det börjar rinna in några. Förhoppningsis kan det hålla över EM också.

Vad beror det på att det lossnat nu?

- Självklart vårat spel gör att man personligen kommer med högre upp i banan. Självförtroendet höjs, man hamnar i rätt positioner och vet att man kan vara där och sätta dit den.

Sebastian Larsson om säsongen i Sunderland - klicka på ljudklippet.

Martin Hedberg, Visby
martin.hedberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista