Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
handboll

Oväntad storförlust för handbollsdamerna

Den andra förlusten genom tiderna mot Brasilien blev en kölhalning. 22-37 skrevs siffrorna i en turnering i Turkiet.

Sveriges handbollsdamer åkte på en stor och oväntad förlust mot Brasilien i fyrnationsturneringen i turkiska Antalya på torsdagen. Den andra förlusten genom tiderna mot Brasilien skrevs till hela 22-37 (11-18).

"Vi blev faktiskt överkörda över hela banan. Det var glest i försvaret och pressat anfallsspel. Vi hängde med till 4-4. Därefter drog brasilianskorna ifrån. Glädjeämnen var högerkanten med Hanna Fogelström och Annika Wiel Fredén. Sju mål kom från denna position," säger förbundskapten Per Johansson på förbundets hemsida.

I det svenska målet turades Cecilia Grubbström och Gabriella Kain om att stå. OS-klara Brasilien ställde upp med sitt bästa lag.

Turkiet vann över Vitryssland med 34-33. Sverige möter Turkiet på fredagen och Vitryssland på lördagen.

Sveriges damer har ett digert program inför OS. Efter Antalya-turneringen väntar närmast EM-kval mot Slovenien borta 31 maj och Tjeckien i Kristianstad 2 juni. Därefter är det träningsläger i Portugal och på Bosön, Lidingö, samt en fyrnationsturnering i Norge 13-15 juli före avresan till London och OS den 23 juli.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista