1 av 2
Foto: Scanpix, collage: SR
2 av 2

Inför EM: Skada & Wiland utmanar Isaksson

Hör Isaksson, Wiland och målvaktstränaren om läget
5:27 min

En Andreas Isaksson som haft problem med sin axel jagas av en sugen Johan Wiland. Frågan är vem som står i EM-premiären mot Ukraina den 11 juni.

I nio av de tio senaste mästerskapen har Sverige bara använt en målvakt från början till slut.

Därför extra viktigt att bli uttagen till EM-premiären mot Ukraina den 11 juni.

– Man kommer till ett mästerskap för att vilja spela annars har man inte här att göra, säger FCK:s målvakt Johan Wiland till Radiosporten.

På senare tid har fler och fler höjt röster för att du ska få chansen mellan stolparna, hur upplever du det?

– Det tar man med ro. Det är jätteroligt att folk har ändrat uppfattning. Men man ska visa det på plan också och då måste man få spela. Vi får se vad som händer. Jag är beredd om det händer något.

Johan Wiland har bara spelat en tävlingsmatch med A-landslaget, hemma mot San Marino.

Andreas Isaksson som varit klar förstemålvakt sedan EM 2004 har haft skadeproblem under våren och inte spelat match sedan mars. Men han mår allt bättre och är inte orolig.

– Det är enklare när man är äldre och har spelat mycket matcher och har rutinen. Då är det klart att det är enklare att ha varit borta ett tag.

Andreas Isaksson kommer testa att träna för fullt lördag eller söndag. det återstår att se om han kan komma tilbaka för fullt till den 11 juni.

Andreas Matz, Visby
andreas.matz@sr.se

Martin Hedberg, Visby
martin.hedberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".