AP Photo/Christophe Ena

Tidig sorti för Larsson i Paris

Det blev bara en match i Franska tennismästerskapen för Johanna Larsson. Svenskan föll i två raka set, 3-6, 3-6, mot amerikanskan Melanie Oudin på söndagen.

Larsson är rankad 80 i världen och hade behövt förbättra sin placering för att få chans att komma med till OS. Men Oudin, rankad blott 269 i världen, blev för svår.

Förlusten i första omgången i Paris kan vara ödesdiger då hennes möjligheter att ta en OS-plats minskar markant. Men Sofia Arvidsson är plötsligt aktuell.

Det har spekulerats i att Larssons eventuella OS-deltagande också skulle påverka Sofia Arvidsson. Om Larsson skulle fått åka skulle det öppna för ett dubbelpar och därmed också singel för Arvidsson som lär kvalificera sig enligt tennisens ranking. Glenn Östh på SOK säger dock att Arvidsson bedöms separat. Sofia Arvidsson gick till semifinal i Bryssel i fredags och har stärkt sina odds hos SOK.

TT/Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".