Foto: AP Photo/Luca Bruno

af Petersens: "Synnerligen tätt"

4:26 min

Mark Webber tog hem Monacos Grand Prix. Från pole position kunde han hålla konkurrenterna bakom sig i ett oerhört tätt lopp. 

Australiern Mark Webber, som hade pole position, pressades stenhårt i sin Red Bull men höll undan till seger i Monacos Grand Prix före Nico Rosberg, Tyskland, och Fernando Alonso, Spanien.

Det var inte precis rakt på, men man får ta det som det kommer, sade Mark Webber som vann sitt andra GP i Monaco.

Med tio varv kvar av formel1-loppet kom regnet in över banan och ställde till det för de fem bilar som låg i täten. Förarna var tvungna att börja köra försiktigt vilket gjorde att fältet drogs ihop och det var bara centimeter mellan bilarna i en av kurvorna före den berömda tunneln.

– Det kom några regndroppar, men inte så mycket som man trott. Men det blir ändå en chansning om man ska byta till regndäck eller inte. För förarna blir det några nervösa varv, säger Radiosportens Formel 1-expert Fredrik af Petersens.

– Det är omständigheterna som man aldrig kan förutse eller lägga in en taktik för som många gånger kan spela en avgörande roll.

Ettan och fyran i loppet åkte in över mållinjen inom 1,3 sekunder.

– Det var ett av de tätaste loppen jag har sett på mycket länge. När spurten började var det fem bilar inom knappt tre sekunder så det var synnerligen tätt.

Mark Webber blev den sjätte föraren för säsongen som vann ett lopp. Olika segrare i alla lopp hittills alltså. Fernando Alonso, Ferrari, leder VM tre poäng före Webber och tyske Sebastian Vettel, Red Bull.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista