Foto: Jens L' Estrade / SCANPIX
EM i simning

Kammerling: "Gardell är given"

4:09 min

Radiosportens simningsexpert Anna-Karin Kammerling pratar om det EM som varit och om de svenska medaljhoppen till OS i London i sommar.

– Det här EM:et var som ett OS-kval och jag tror att på torsdag kommer det att delas ut ett antal biljetter ytterligare till simningstruppen, säger Anna-Karin Kammerling och fortsätter: 

– Stina Gardell är för mig helt given. Sedan tycker jag att Simon Sjödin och Stefan Nystrand också ska ha en OS-biljett och tjejerna som är aktuella för 4x100 meter.

När det gäller herrarnas 4x100 meters-lag är Anna-Karin Kammerling osäker på om de kan få en biljett i nuläget. Detta kan då innebära att veteranen Lars Frölander inte får åka på sitt sista OS.

Beträffande medaljhoppen för sommarens OS i London tycker Anna-Karin Kammerling att det framför allt kretsar kring två simmare.

– Vi har ett antal tjejer som simmar för finalplatser, som Jennie Johansson och Martina Granström. Men att vi ska förvänta oss fler medaljer än för Sarah (Sjöström) och Therese (Alshammar) är tufft.

Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se
Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista