Foto: AP Photo/Lynne Sladky

Johansson tränar Wozniacki

2:41 min

Förre Australien open-vinnaren Thomas Johansson, som numera jobbar med Stockholm Open, har fått ett intressant extraknäck.

Thomas Johansson ska hjälpa Caroline Wosniacki tillbaka till den absoluta toppen igen.

Vi har tränat i tio dagar här nere i Monte Carlo, och det finns en del att jobba med. Huvudsaken är att hon känner att hon spelar bra tennis igen, säger Thomas Johansson till Radiosporten.

Danska Wozniacki som var rankad nummer ett förra året, är nu bara nummer nio i världen.

Det har mycket med självförtroende att göra. Det har kommit fram nya, duktiga tjejer och konkurrensen har blivit tuffare. Men jag tycker att Caroline ska ligga topp tre på rankingen, så bra är hon.

Samarbetet mellan den förre storspelaren och den danska stjärnan fungerar redan mycket bra.

– Det roliga med Caroline är att hon är så lättlärd och tar till sig det jag har att säga. Det har sett väldigt bra ut på träning, nu gäller det bara att få fram det i match.

Vad tror du att du kan lära henne?

– Jag tror att jag kan tillföra taktik. I pressade situationer har kvinnliga spelare en tendens att slå för hårt, och inte tillräckligt takiskt. Där har jag input på Carolines spel, säger Thomas Johansson.

Tränaruppdraget innebär inte att Johansson hoppar av sina uppdrag inom Stockholm Open.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Christer Jonassson
christer.jonasson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista