Foto: Andreas Hillergren/Scanpix.

Inga besked om Sixten Boströms framtid

2:01 min

Den allsvenska jumbon Örebro SK har inlett årets allsvenska bedrövligt, med fyra poäng på tolv matcher och utan en enda seger. Många spekulerar om att tränaren Sixten Boström kommer att sparkas, men efter ÖSK:s långa styrelsemöte under måndagskvällen är Boströms framtid fortfarande oviss.

– Vi har mycket noga analyserat och diskuterat den uppkomna situationen. Det är klart att vi har kommit fram till ett antal tänkbara processer och åtgärder, men med respekt för inblandade så har vi inga besked att lämna i dag, utan vi jobbar vidare med frågorna och hoppas att komma med klarare besked inom en vecka, säger Björn Åqvist som är styrelseordförande för ÖSK.

Och till dess är Sixten Boström kvar som tränare?

– Sixten Boström är vår tränare och vi har inte fattat beslut om något annat.

Men ÖSK har haft en ganska dålig vårsäsong, och många har ju spekulerat om att Sixten Boström skulle sparkas, vad säger ni om det?

– Det är klart att med de sportsliga resultat vi har haft, så är många missnöjda och besvikna, och det är vi också. Nu gäller det för oss att agera så klokt som möjligt så att vi har alla bästa möjligheter att spela i allsvenskan även nästa år, och det tror jag att vi har, och vi kommer att ta alla möjligheter till buds för att kunna göra det.

Finns det några tänkbara namn på tränare istället för Sixten?

– Ja, det är klart att det finns andra tränare, sedan är det inga namn eller processer som jag i dagsläget vill kommentera, utan det återkommer vi med så snart vi kan, säger Björn Åqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista