Special: Rindstigs guide inför speedwaykvällen

Den femte omgången av elitserien i speedway bjuder på två toppintressanta möten.

I Målilla körs ett glödhett derby mellan Dackarna och Vetlanda. Båda lagen har inlett med fyra raka vinster och mönstrar bästa möjliga lag. Hemmalagets Fredrik Lindgren får visa att lördagens GP-seger i Göteborg inte var någon tillfällighet men kampen lär bli hård.

De båda lagen har inte mindre än 5 GP-förare till i startuppställningarna. Frågan är om det någonsin körts en seriematch i Sverige med så hög genomgående kvalité på förarna ?

I Motala är det prestigefyllt östgötaderby mellan regerande mästarna Piraterna och Vargarna från Norrköping.

Hemmalaget har efter premiärförlusten mot Dackarna vunnit samtliga matcher. Vargarna kör sin första match efter Lee Richardsons dödsfall och mönstrar ett delvis nykomponerat lag.

Valsarna kör hemma i Hagfors mot Hammarby som jagar sina första poäng för säsongen. Båda lagen har tunga avbräck på förarsidan för Grigory Laguta kan inte köra i Valsarna på grund av nyckelbensbrott och Hammarbys  Tomasz Gollob är inte körklar efter sin hjärnskakning förra veckan.

Två lag som bara vunnit varsin match i vår möts när Västervik kör mot Indianerna. Hemmalaget får tillbaka viktige Dave Watt som missade förra veckans möte med Vetlanda där Västervik förlorade stort. Indianerna som blev silvermedaljörer 2011 har inlett överraskande svagt och ställer åter över GP-föraren Kenneth Bjerre.

Hur det går i elitseriens femte omgång hör du i speedwayextra här på webben sverigesradio.se/radiosporten eller som en del av tisdagsportextra i P4 från klockan 19. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista