Foto: TOBIAS RÖSTLUND

Norström: "Hjärtat säger Kings"

5:17 min

På förhand sågs de inte som ett lag som kunde gå hela vägen. Men Los Angeles Kings har trotsat tvivlarna och tagit sig till Stanely Cup-final. Tidigare storbacken Mattias Norström tror på sitt förra lag.

I natt drar Stanely Cup-finalen igång. New Jersey Devils ställs mot Los Angeles Kings. Förre Tre Kronor- och AIK-backen Mattias Norström gjorde elva säsonger i L A Kings. Flera av dem som lagkapten. Han är överraskad över att Kings och Devils tagit sig hela vägen till final.

Det är två lag som inte var tippade i final. Men det är riktigt kul att de tagit sig dit. Framförallt är det kul att mitt gamla Los Angeles är med i final igen, säger Norström till Radiosporten.

Mattias Norström spelade i Los Angeles till och med 2007, men har fortfarande bra koll på vad som händer i klubben.

Jag har mest kontakt med Luc Robitaille som jobbar med organisationen. Det pratas om att de inte spelade jättebra under säsongen men att någonting hände under de sista två veckorna, då började de prestera jättebra.

Varför Kings helt plötsligt hittade formen är svårt att svara på, menar Norström.

Man vill ju spela bra under säsongen, och sen växla upp när slutspelet börjar. Jag tror att traden med Carter från Columbus var en viktig pusselbit. Det fick alla bitar att falla på plats. De kom in i en positiv trend, och sen har det bara rullat på för dem, säger han och fortsätter:

– Kings har ett stort och fysiskt lag som sätter hög press, det är viktigt att fortsätta med det om Los Angeles ska kunna vinna. Och så måste stjärnorna fortsätta producera poäng.

New Jersey Devils anklagas ofta för att spela tråkigt hockey. En stämpel som Norström inte håller med om.

– De har flera toppspelare i offensiven, även om de bygger bakifrån. Brouder är en vinnare som de bygger laget kring. En rikigt bra målvakt som vet vad som krävs.

Norström tror på en jämn finalserie, men håller ändå sitt kära Kings som favoriter.

Hjärtat säger Kings, men det gör också hockeyspelaren i mig. De har toppat formen perfekt och känns svåra att stoppa.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se

Lasse Persson
lasse.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista