1 av 2
2 av 2
Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Tuff lottning för handbollsdamerna

2:48 min

Det svenska damhandbollslandslaget fick svårast möjliga motståndare i London-OS.

I gruppspelet ställs svenskorna mot regerande OS- och VM-guldmedaljören Norge.

– De är odiskutabelt bäst i världen, men samtidigt har de ett skandinaviskt synsätt och spelsätt som gör att vi kommer att känna igen mycket. Det rä ett bra handbollslag som vi har kunnat störa och vinna nån match över, säger förbundskaptenen Per Johansson.

Övriga lag i gruppen är Sydkorea, Danmark, Spanien och Frankrike. En mycket svår lottning för svenskorna. Det blev klart vid onsdagens lottning i London.

– Sydkorea är ett väldigt oskrivet kort och i dagsläget har jag ingen aning faktiskt. Danmark känner vi till bättre eftersom så många av tjejerna har spelat där.

– Mot Spanien har vi en bra plusstatistik de senaste åren, även om Spanien har blivit bättre och bättre. Vi har knäckt koden mot dem några gånger. Frankrike har varit den största utmanaren till Norge de senaste åren. Det är idel bra lag. Norge och Frankrike får väl bedömas som favoriter.

Landslaget har varit rejält skadedrabbat de senaste åren. Sabina Jacobsen skickades hem från landslagslägret för ett par dagar sedan efter att hon skadad knät och kommer att genomgå en titthålsoperation de närmaste dagarna.

– Annars ser det relativt bra ut, fast nu ser väl allting bra ut jämför med VM. Johanna Wiberg räknar vi att använda om fyra, fem dagar. Men förhållandevis bra skadeläge jämfört med vad vi hade för ett halvår sedan.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista