Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
fotboll

Skadekrisen: Sjögran missar OS

4:53 min

Mittfältsstjärnan skadade korsbandet på träning på tisdagen och är borta från spel resten av året.

Det var beskedet som förbundskaptenen Thomas Dennerby absolut inte ville ha. Den skada som Therese Sjögran ådrog sig på träning med klubblaget Malmö på tisdagen var en korsbandsskada och mittfältaren blir borta runt åtta månader.

– Något OS vet vi att det inte blir nu. Det är jättetråkigt, säger förbundskaptenen Dennerby till Radiosporten.

Therese Sjögran skulle i sommar ha gjort sitt fjärde OS. Totalt har hon gjort 182 landskamper och 15 mål, och var innan skadad given i landslagets startuppställning.

– Thereses kreativitet och spelsinne är väldigt viktigt för landslaget. Tittar man på de träningsmatcher vi spelat så har hon varit med där också, såvi hade nog räknat med att hon skulle vara med här också även om vi inte kommit så långt som till startelvan än.

Som möjliga ersättare på mittfältet nämner Thomas Dennerby Potsdams Antonia Göransson, Kif Örebros Marie Hammarström som vanligtvis spelar på kanten och Kosovare Asllani, Kristiandstad.

– Skickliga fotbollsspelare finns det ju, men ingen som har den erfarenheten Therese har.

Sedan tidigare är det klart att mittbacksklippan Charlotte Rohlin missar London-OS. Och som om inte det vore nog är mittbackarna Sara Larsson, Kif Örebro, och Stina Segerström, Göteborg, småskadade och det sitter frågetecken framför deras medverkan.

– Vi byter ut halva startelvan från VM. Det är å andra sidan mitt jobb att förbereda de som är där. Ibland kan det bli när det blir så här

Emma Lukins
emma.lukins@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista