Mardrömslottning för damerna.

Damerna fick en riktig mardrömslottning medan herrarnas OS-lottning ser riktigt bra ut.

Turen stod definitivt inte vid de Svenska damernas sida när OS-turneringen lottades, det blev det värsta alternativet på i varje enskild nivå, det enda som kunde gjort saken värre hade varit om Ryssland tagit Spaniens plats i gruppen.

För att ta sig till kvartsfinal skall två av Norge, Spanien, Danmark, Frankrike, och Sydkorea vara efter Sverige, en riktig utmaning. Skulle man klara uppgiften och bli fyra så väntar förmodligen Ryssland i kvartsfinalen.

Om reglerna för OS-turneringar på internationella förbundets hemsida stämmer så börjar Sverige mot Danmark följt av Norge, Frankrike Spanien och Korea i sista gruppspelmatchen.

För herrarna ser det lättare ut Frankrike, Sverige, Island, Storbritannien, Argentina och Tunisien är en grupp där en andraplats kan finnas inom räckhåll. På förhand ser det väl ut som om Sverige och Island gör upp om andraplatsen bakom Frankrike och en andraplats bakom Frankrike innebär att man skickar över Fransmännen på andra halvan genom kvarts och semifinal och det är ju bra.

Å andra sidan är ju den andra gruppen Spanien, Kroatien, Ungern, Serbien Danmark och så jämn att man även om man kommer tvåa kommer att få en motståndare av absolut världsklass redan i kvartsfinalen.

Fortfarande med samma reservation för om IHFs turneringsregler publicerade 2007 gäller så möter de svenska herrarna i tur och ordning Tunisien, Storbritannien, Island, Argentina och Frankrike.

Per Kahl

per.kahl@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista